Veelgestelde vragen

Waarom dit programma?

Ieder product en elke dienst heeft een CO2-footprint. Bij alles wat we kopen wordt CO2 uitgestoten. Met GreenTix beginnen consumenten – de GreenTix Rangers – direct om dat te compenseren! GreenTix is uniek: Rangers weten altijd precies hoeveel bomen er waar voor hen  zijn geplant. Zo sparen zij hun eigen regenwoud in de app. Doe het voor het klimaat, de dieren, onze kinderen, of gewoon omdat het the right thing to do is.

Voor consumenten

Hoe kan ik me aanmelden voor GreenTix?

Als je een aankoop doet bij een aangesloten webshop, maken we automatisch een account voor je aan. Hierover ontvang je een mail. Door in de link in die e-mail te klikken, activeer je je account en kun je zien hoeveel GreenTix je gespaard hebt. Heb je nog niets gekocht bij aangesloten webwinkels? Je kunt ook zelf een account aanmaken. Als je later iets koopt bij een aangesloten bedrijf komen je GreenTix vanzelf op je account terecht.

Ik heb een mail ontvangen van GreenTix, maar ik wil niet meedoen

Als je een aankoop doet bij een aangesloten webshop, maken we automatisch een account voor je aan. Hierover ontvang je een mail. Als je geen CO2 met ons wilt compenseren, kun je op de deelname weigeren link klikken in de mail. Ook als je niet binnen een maand je deelname bevestigt, doe je niet mee. De GreenTix gaan dan naar de webwinkel waar je de aankoop gedaan hebt zodat zij CO2 compenseren.

Hoe kan ik inloggen?

Je kunt hier inloggen met je e-mailadres als gebruikersnaam.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Als je in het inlogscherm klikt op de optie 'Wachtwoord vergeten', sturen we je een mail met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Ik heb meerdere e-mailadressen, kan ik met beide GreenTix verzamelen?

Dat kan! Als je ingelogd bent, kun je instellen welke e-mailadressen bij je account horen. Je ziet dan alle GreenTix van jouw e-mailadressen, en je totale hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Moet ik betalen om mee te doen?

Een GreenTix Rangeraccount is helemaal gratis! Je kunt gewoon een account aanmaken en beginnen met GreenTix verzamelen.

Voor bedrijven

Hoe kan ik mijn webshop aanmelden voor het compensatieprogramma?

Als u contact met ons opneemt, melden we u aan bij GreenTix. We voorzien u van alle nodige informatie over hoe u de koppeling met de webwinkel maakt. Natuurlijk zijn we ook bereikbaar voor support als u toch nog vragen hebt.

Welke webwinkelsoftware is geschikt om GreenTix mee te kunnen sparen?

Momenteel hebben we een plugin beschikbaar voor webwinkels die gebruik maken van WooCommerce. We verwachten op korte termijn meer verschillende webwinkels te kunnen koppelen. Gebruikt u andere software? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik mijn WooCommerce webshop aan GreenTix koppelen?

Nadat u uw bedrijf bij ons heeft aangemeld, zullen we u verzoeken om een inlog voor de webshop aan te maken voor een medewerker van ons supportteam. Wij instlleren dan de benodigde plugin en verbinden deze met ons systeem. Daarna kunt u zelf in de shop instellen bij welke producten u hoeveel GreenTix weggeeft.

Compenseer ik via dit programma de CO2-uitstoot van mijn bedrijf?

U geeft GreenTix uit, waarmee klanten hun eigen uitstoot compenseren. Als u specifiek CO2-uitstoot van uw bedrijf, een project of een product wilt compenseren, neem dan contact met ons op. We denken graag mee over een passende oplossing.

Hoe kan ik met mijn bedrijf aansluiten bij GreenTix?

We hebben verschillende manier om mee te doen met het CO2-compensatieprogramma. U leest er hier meer over. Staat er geen geschikte manier voor u tussen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Over Rainforest Projects en CO2

Hoe is de 7,15 kg CO2-compensatie per GreenTix berekend?

7,17 kilo is het gemiddelde CO2-afvangpercentage van de bomen die we financieren. De snelstgroeiende tropische bomen vangen meer, terwijl de bomen in Europa langzamer groeien en minder vangen. Aan het einde van elk jaar evalueren we of het CO2-afvangpercentage is gehaald, en zo niet, passen we dit aan.

Waarom kiest GreenTix voor de FSC-gecontroleerde projecten van Rainforest Projects?

Rainforest Projects is de Anbi waarmee wij samenwerken. Rainforest Projects ondersteunt FSC-gecontroleerde projecten. Zo weet u zeker dat Rainforest Projects én wij onze afspraken nakomen.

Met welke NGO's werkt Rainforest Projects samen?

Rainforest Projects werkt vooralsnog met vier FSC-gecertificeerde projecten: Conservation International (Suriname), Orangutans SOS (Sumatra), Mpingo Conservation and Development Initiative (Tanzania) en StukjeNatuur (Nederland). Omdat deze stichtingen door FSC goedgekeurd zijn, weten we zeker dat het geld ook echt wordt besteed aan het planten van bomen en het ondersteunen van de plaatselijke gemeenschappen. Lees hier meer over op de website van Rainforest Projects.

              

Beantwoordt dit je vraag niet? Neem contact met ons op!

Contact