Zó simpel is het!

Verzamel GreenTix en compenseer CO2

Consument helpen eenvoudig om de natuur een stukje beter te maken. Door te winkelen bij aangesloten bedrijven, sparen ze GreenTix. Voor elke 140 GreenTix plant één van onze partners een boom. Zij blijven deze bomen ook verzorgen. Zo beginnen we meteen met CO2 compenseren!

GreenTix

GreenTix stelt bedrijven in staat om GreenTix uit te loven. Bij producten, evenementen, of digitaal.  Elke GreenTix heeft een compensatiewaarde van 7,15 kilo CO2. GreenTix doneert het volledige bedrag van de spaarpunten aan Rainforest Projects.

Rainforest Projects

RainForest Projects is een ANBI-stichting die de vergoedingen volledig aan lokale partners doneert. De werkzaamheden in Nederland worden uitsluitend op vrijwillige basis gedaan, er worden geen salarissen uitgekeerd. Ook kijken ze of het geld op de juiste plek terechtkomt, of de bomen daadwerkelijk geplant en verzorgd worden.

Lokale partners

De partners waarmee Rainforest Projects samenwerkt, zijn erg betrokken bij de plaatselijke samenleving. Ze zorgen voor het planten van de bomen, maar ook voor bewustwording van de waarde van de wouden. Ze blijven de wouden verzorgen en helpen de bevolking om op duurzame manieren aan inkomsten te komen.

Compensatieclaim

Hoe kunnen wij terecht onze compensatie claimen? Rainforest Projects heeft direct contact met lokale stichtingen die bomen planten. Zij planten de bomen en blijven ze verzorgen. De NGO’s weten precies hoeveel bomen zij in onze opdracht geplant hebben. Zo is precies herleidbaar welke bomen wij hebben laten planten in opdracht van welk bedrijf, en hoeveel CO2 er dus gecompeneerd wordt.

Helder over CO2

1 boom = 140 GreenTix = € 7 = 1.000 kilo CO2-compensatie

1 GreenTix = € 0,05 = 7,17 kilo CO2-compensatie

Onze partner NGO's planten de bomen en verzorgen ze

GreenTix Wallet

Via het dashboard komen Rangers in hun wallet. Hier zien ze precies hoeveel GreenTix ze hebben ontvangen of overgedragen. Ze kunnen er ook de unieke codes van hun GreenTix zien. En ze kunnen GreenTix weggeven aan anderen, met een persoonlijke boodschap erbij.

Compenseer CO2

en plant bomen

Sluit uw bedrijf aan bij GreenTix

Wil je graag meer weten, of wil je je bedrijf aansluiten bij GreenTix? Neem contact met ons op, of vul hier je gegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

info@greentix.org