Nu en voor altijd

Digitale beveiliging

Als u GreenTix spaart, wordt u GreenTix Ranger. U bent eigenaar van de GreenTix die u heeft verzameld. Daarmee bezit u dus een aandeel in een boom en CO2-compensatie.

Digitale beveiliging

GreenTix CarbonCoin zijn niet gebaseerd op blockchaintechnologie (zoals bitcoin of etherium) en moeten ook op geen enkele wijze zo worden gezien. De GreenTix CarbonCoin is een digitale eenheid gebaseerd op CO2-compensatie, beveiligd met encryptie waardoor iedere GreenTix een uniek nummer heeft (hash). Er kunnen oneindig GreenTix worden gemaakt met evenveel crypto codes (hashes).

Prijs en waarde

GreenTix hebben een vaste aankoopprijs van 5 eurocent en vaste CO2-compensatiewaarde van 7,15 kilo.
GreenTix kunnen alleen overgedragen worden aan andere Rangers binnen het platform, ze kunnen niet verhandeld worden. De missie van GreenTix is bomen planten waar ook ter wereld en mensen te verbinden waar ook ter wereld met die missie.

Herleidbare code

Omdat de GreenTix digitaal beveiligd zijn, hebben uw GreenTix een eigen unieke code en zijn daarmee altijd traceerbaar. Wanneer u 140 GreenTix hebt verzameld, weet u dat er een boom voor u geplant is, bij het project dat u heeft gekozen. U begint direct met CO2 compenseren en bijdragen aan het klimaat.

CO2-Compensatie

De boom die geplant wordt, is niet meer van u maar wordt door de gemeenschappen verzorgd. Uw GreenTix staan in uw GreenTix Wallet en blijven van u, net zoals de CO2-compensatiewaarde. Hoe meer GreenTix u als Ranger verzamelt, hoe meer CO2 u compenseert. Hoe meer GreenTix u spaart, hoe dikker uw CO2-compensatiewallet wordt en hoe groter uw bijdrage aan het klimaat.

Door in te loggen in uw dashboard, ziet u precies hoeveel GreenTix u verzameld heeft, hoeveel bomen dat zijn, en hoeveel CO2 u dus compenseert. Als u de GreenTix aanklikt, ziet u de unieke herleidbare code. In uw transactiegeschiedenis ziet u precies welke GreenTix u heeft gekregen en van wie.

 

De servers die worden gebruikt staan in Europa en draaien uitsluitend op wind en/of zonne-energie en worden gekoeld gekoeld met gerecycled water. Door deze en andere maatregelen is het datacenter CO2-neutraal.