De GreenTix App

Je gespaarde GreenTix altijd op zak

Met de GreenTix app kun je altijd je GreenTix inzien en overdragen, je bomen en CO2-compensatie zien, carbonvouchers verzilveren en nog veel meer!

Hoe kan ik…

Een rangeraccount aanmaken?

Als je nog geen account hebt, kun je die heel eenvoudig aanmaken. De snelste manier is door aan te melden met je Linked-In, Facebook of Googleaccount. Je vult je je eigen bekende wachtwoord in en je account wordt meteen aangemaakt! Eventueel kun je in je profiel je andere gegevens updaten en je plantlocatie kiezen.

Gebruik je liever geen Linked-In, Facebook of Googleaccount? Klik dan op de link ‘Wordt Ranger’ onderaan het inlogscherm. In het scherm vul je je voornaam, eventuele tussenvoegsels, achternaam in, je e-mailadres, en een wachtwoord. Je kunt kiezen wat je als prefix wilt voor je rangerID. Bijvoorbeeld VB-123456L. In het laatste veld vul je je voorkeurslocatie voor het planten van bomen in. Kies hier aan welk boomplantproject je jouw bomen wilt bijdragen. Je vinkt aan dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden en klikt op aanmelden.

Inloggen?

De app en je profiel zijn natuurlijk beveiligd, zodat iemand anders niet bij je gegevens kan komen. Als je de app dus sluit en weer opent, moet je opnieuw inloggen. Je vult eenvoudig je mailadres en wachtwoord in, en je bent ingelogd.

Inloggen met pincode?

Heb je geen zin om elke keer te moeten inloggen in de app? Je kunt je profiel aangeven dat je wilt inloggen met een pin. Als je die optie aanzet, en een pincode van minimaal 5 cijfers invult en je profielgegevens opslaat, hoef je voortaan niet elke keer je e-mailadres en wachtwoord in te vullen, maar alleen je 5-cijferige pin.

Toch je pin vergeten? Je kunt alsnog op de link klikken om met je mailadres en wachtwoord in te loggen.

 

Mijn boomplantlocatie instellen?

Je plantlocatie is het voorkeursproject waar jij je bomen wilt laten planten. Elke keer dat jij nieuwe GreenTix ontvangt, gaat de bijbehorende financiele bijdrage naar de betreffende NGO voor dat project. Voor elke 7 euro (140 GreenTix) die zij ontvangen, plant de NGO een nieuwe boom.

Deze voorkeurslocatie kun je altijd veranderen. Als je vind dat je inmiddels genoeg bomen hebt bijgedragen aan een project, kun je in je profiel een andere plantlocatie kiezen. Alle bedragen van je nieuwe GreenTix zullen dan naar het nieuwe project gaan.

Mijn wachtwoord veranderen?

Als je je wachtwoord niet meer weet, of zou willen veranderen, kun je na het uitloggen kikken op de link ‘wachtwoord vergeten’. Dan vul je je mailadres in en ontvangt een mail met een pincode. Als je die pincode in de app invult, kun je daarna een nieuw wachtwoord instellen.

Een CarbonCard verzilveren?

Heb je een CarbonCard gekocht of gekregen? Wat leuk!! Je kunt in de app eenvoudig de bijbehorende GreenTix aan je account toevoegen. Hiervoor klik je in het Dashboard op de button ‘Verzilveren’.

In het volgende scherm zie je de volgende opties:

Je voorkeursplantlocatie wordt getoond, daar gaat de donatie naartoe voor de GreenTix die je nu gaat verzilveren. Deze standaardlocatie kun je aanpassen in je profiel. Maar als je alleen de donatie van deze CarbonCard naar een specifiek project wilt sturen, kun je hier een andere plantlocatie kiezen.

Daarna kun je kiezen om de QR-code van je CarbonCard te scannen, of zelf het nummer van de kaart in te typen. En dan klik je op “Verzilver” en komen de GreenTix op je account.

GreenTix overdragen aan een andere ranger?

Je kunt ook GreenTix aan andere mensen geven. De bijbehorende donatie is al aan de door jou gekozen plantlocatie toegewezen, en dus is dat geld al naar die NGO gegaan. Maar de digitale GreenTix kun je altijd weer weggeven, om iemand anders te helpen hun CO2 te compenseren. Hiervoor klik je in het Dashboard op de button ‘Overdragen’. 

Dan kom je in het volgende scherm. 

Je vult in hoeveel GreenTix je wilt weggeven, en het e-mailadres van degene naar wie je ze wilt sturen. Als je er een persoonlijk bericht bij wilt geven, kan dat in het tekstveld. En dan klik je op ‘Overdragen’. 

En wat dan als die ander nog geen GreenTix account heeft? Wij sturen ze een uitnodiging om een account aan te maken. Als ze dat doen, helpen we je daarna even herinneren dat je GreenTix wilde weggeven, voor als je dat nog steeds wilt doen.

Iemand uitnodigen om ook ranger te worden?

Je kunt via de buttons hieronder deze pagina naar iedereen doorsturen. Of je kunt natuurlijk GreenTix aan iemand overdragen, dan sturen wij ze een uitnodiging.

Mijn transacties zien?

In het Dashboard vind je de knop ‘Wallet’:

In je wallet zie je hoeveel GreenTix je totaal gespaard hebt, en hoeveel CO2 je daarmee gespaard hebt. Ook zie je je Activiteiten; elke af- of bijschrijving van GreenTix staat hier vermeld.

Door over een transactie naar links te swipen, verschijnen twee nieuwe buttons.

Met de button ‘Nummers’ kun je alle GreenTix nummers vinden. Elke GreenTix is namelijk digitaal beveiligd en uniek.

Met de knop ‘Detail’ zie je de transactiedetails, dus aan wie je die GreenTix hebt gegeven, of van wie je ze hebt ontvangen, of dat je ze geclaimd hebt van een CarbonCard.

Deel deze pagina!

Beantwoordt dit je vraag niet? Neem contact met ons op!

Contact